Βρέθηκε ο 30ός κατασκευαστής πλυντηρίων και είναι Έλληνας

Ακόμη μία ελληνική πρωτιά έρχεται να προστεθεί στις ελληνικές διακρίσεις. Μετά από περίπου 30 χρόνια έρευνας βρέθηκε ο 30ός κατασκευαστής πλυντηρίων και έρχεται να συμπληρώσει τους υπόλοιπους 29.

Ο Αλέκος Πεντακαθαρίδης ειναι από το Κιλκίς και την δεκαετία του 90 δημιούργησε σε μια αποθήκη λίγο έξω απ’ την πόλη, το πρώτο πλυντήριο με την επωνυμία Πλυστρέξ. Πολλά χρόνια τώρα προσπαθούσε να μπει στο πολύ κλειστό κύκλωμα των 29 κατασκευαστών πλυντηρίων. Μάταια όμως οι προσπάθειες, μέχρι που ένας διαγωνισμός καθαριότητας για υγρό πιάτων στη Βιλλαρίμπα της Ιταλίας τον ανέδειξε ως πρώτο του event και ως τριακοστό της διάσημης ομάδας των 29 κατασκευαστών πλυντηρίων. Ο κύριος Πεντακαθαρίδης σε συνέντευξή του μας λέει “Είχα προσπαθήσει και παλαιότερα να γίνω ο τριακοστός στην ομάδα των 29. Αυτή βέβαια δε με παίρνανε στα σοβαρά γιατί την είχαμε ψωνίσει. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ επιτέλους μέρος σε αυτές τις φοβερές διαφημίσεις και να προτείνω και εγώ ως 30ός κατασκευαστής το δικό μου υγρό πλυντηρίων”

Η εταιρία Πλυστρέξ μετά την διάκριση στο διαγωνισμό μπαίνει σε μεγάλη Γερμανική αλυσίδα καταστημάτων με ηλεκτρικές συσκευές. Η τιμή των πλυντηρίων θα κυμαίνεται λίγο ακριβότερα από τις υπόλοιπες και ο λόγος είναι το ποιοτικό εγχώριο ελληνικό προϊόν όπως κι οι σπάνιες φυσικές συνθήκες κατασκευής των μηχανημάτων στην πόλη του Κιλκίς.