Συνεχίζονται οι πολυήμερες καταλήψεις στο λύκειο του Ευκλείδη, μεγάλες αλλαγές μετά από απαίτηση των μαθητών.

Καλτσοφορεμένη σαρανταποδαρούσα

Το τεχνικό λύκειο του Ευκλείδη Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πλέον ιστορικά εκπαιδευτήρια της πόλης. Μετά από απαίτηση των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, το κυλικείο τους μετατρέπεται σε χορτοφαγικό. Στην πλειονότητά τους οι μαθητές είναι χορτοφάγοι όπως επίσης και φανατικοί αντικαπνιστές.

“Δεν θα ανεχθούμε πια αυτή την κατάσταση από κάποιους καθηγητές, να βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου και να καπνίζουν στα διαλείμματα”, μας λένε χαρακτηριστικά οι μαθητές.

Ζητάνε, να απαγορευθεί το ζαμπόν στο τοστ του κυλικείου όπως και η ζαμπονοτυρόπιτα, τα οποία να  αντικατασταθούν με σαλάτες, όπως επίσης, να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους χώρους σχολείου ακόμη και στο πεζοδρόμιο της οδού Παπαναστασίου που περνάει μπροστά από το λύκειο.

Πολλοί από τους μαθητές έχουν ένα δύσκολο ημερήσιο πρόγραμμα, το οποίο περιέχει, το εφτάωρο μάθημα στο σχολείο, μετά ωδείο για ένα μουσικό όργανο και τέλος, μία δεύτερη ξένη γλώσσα. Σκέψη τους είναι να απαιτήσουν από το σύλλογο γονέων, το μάθημα του ωδείου να συμπεριλαμβάνεται στο ημερήσιο προγραμμα του σχολείου, ούτως ώστε το βάρος των μαθημάτων να είναι μικρότερο.

“Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν αν δεν βρούμε αντίκρισμα στα δίκαια αιτήματα μας”.

Αναβάλουνε τη λήξη των καταλήψεων έως ότου δικαιωθούν.

Εμείς ευχόμαστε στους μαθητές, με τη νίκη στους αγώνες τους.